ဆားငံသီးငါးေပါင္းအတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါး အရြယ္ေတာ္ အရြယ္ေတာ္ ၁ ေကာင္ (600 grams ေလာက္။ ငါးနံမယ္ေတာ့ ေမ႔သြားၿပီ။ ဒါမ်ိဳးငါးမရလဲ seabass နဲ႔ ေပါင္းလဲ ရတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဒီငါးက အညွီအနံ႔လဲ မနံဘူး။ အရိုးကလဲ ရွာမွရွားပဲ။ အရိုး အၾကီးၾကီးေတြပဲ ရွိတယ္။ အရမ္းေကာင္းတယ္။ ၆က်ပ္ ျပား၉၀ ပဲ ေပးရတယ္။)
-ဆားငံသီးေပါင္း ၃/၄ လံုး ခန္႔ (Woh Hup Brand နဲ႔ ပုလင္း)
-ငရုတ္သီးစိမ္း ၄ ေတာင့္ ၊ ဆားနဲနဲ၊ rice wine (ဟင္းခ်က္တဲ႔ ဆန္ဝိုင္ အနည္းငယ္။ ပုလင္းအျဖဴေလး)၊ ႏွမ္းဆီစစ္စစ္ အနည္းငယ္ လက္ဖက္စားဇြန္း တဝက္ခန္႔၊ ( ႀကက္သြန္ျဖဴေဘးနားက အထုတ္ေသးေသးေလးက ႏွမ္းဆီပါ။ သူ႔ကို ထည့္ရင္ အရမ္းေမႊးပါတယ္။သူ႔ေဘးနားက ၾကာဇံခ်က္ထဲထည့္တဲ႔ မႈိေျခာက္ေးေတြကို ထံုးထားတာ။ ခရုဆီရွိရင္လဲ ခရုဆီကိုလဲ ၂စက္ ၃ စက္ေလာက္ ထည့္လို႔ရပါတယ္။ ပူးေတရဲ႔ ခရုဆီကေတာ့ မသံုးတာၾကာလို႔ မေကာင္းေတာ့လို႔ လႊတ္ပစ္လိုက္ရလို႔ မထည့္လိုက္ရပါဘူး)၊ ႀကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း ၊ မႈိေျခာက္၊ ေဂၚဖီထုတ္ (သို႔မဟုတ္) မုန္ညင္းအျဖဴထုတ္ အနည္းငယ္စီ၊ ႀကက္သြန္မိတ္ ၅ ပင္ခန္႔။
ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
ငါးကို ဆန္ဝိုင္အနဲငယ္၊ ဆားအနဲငယ္နဲ႔ နယ္ၿပီး အရသာဝင္ေအာင္ ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ႀကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊ ႀကက္သြန္မိတ္၊ ေဂၚဖီထုတ္ေလးေတြကို ကိုယ္ႀကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ႔ ပံုစံလွီးၿပီး မႈိေျခာက္ေလးေတြကို အထံုးေလးေတြလုပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ တခ်ိန္ထဲမွာပဲ ငါးေပါင္းဖို႔ ေရေႏြးအိုးကို ႀကိဳတည္ထားရပါမယ္။
(ဒါက ဆားငံသီးေပါင္းရဲ႔ အရည္ကို ၂ ဇြန္းေလာက္ထည့္လိုက္ပါတယ္)
ၿပီးရင္ေတာ့ ေပါင္းမယ့္ ပန္းကန္ထဲမွာ ေဂၚဖီထုတ္၊ မႈိေျခာက္၊ ႀကက္သြန္မိတ္၊ ႀကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ( အစပ္ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ၂ ပိုင္း ၃ ပိုင္းခန္႔ ျဖတ္ပါ။ အိမ္မွာ မစၥတာပီကေတာ့ အစပ္ သိပ္မစားေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္လိုက္ပဲထည့္လိုက္တယ္) တို႔ကို ငါးရဲ ႔ ေဘးပါတ္လည္ အေပၚဘက္နဲ႔ ေအာက္ဘက္တို႔မွာ အဆင္ေျပေအာင္ထည့္ၿပီး အေပၚမွ ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္ကို ေနရာအႏွံ႔ တစက္ခန္႔ဆီ ျဖဴး၍ ေရဆူေနေသာ အိုးထဲသို႔ ထည့္ၿပီး မီးအပူခ်ိန္ အနဲအမ်ားကို လိုက္၍ ၁၅ မိနစ္ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ေပါင္းၿပီးလွ်င္ အနံ႔အရသာတို႔ႏွင့္ ျပည့္စံု၍ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ေသာ ဆားငံသီးငါးေပါင္းတခြက္ကို ရရွိပါလိမ့္မယ္။ (:D အပ်င္းတက္ၿပီး စာေတြ ျပန္မရိုက္ေတာ့ပဲ မ်က္ႏွာစာအုပ္မွာ ရိုက္ထားတဲ႔ စာေတြကိုပဲ ျပန္ကူးတင္လိုက္တယ္။) :)
အိုးကို အဖံုးအုပ္ၿပီး ေပါင္းရမွာေနာ္။ အဖံုးအုပ္တဲ႔ ပံု မရိုက္လိုက္ရလို႔။
ေဟာ အဖံုးအုပ္လိုက္ေတာ့ က်က္သြားၿပီ ေတြ႔လား။ သိပ္ျမန္.... :)
ၿပီးရင္ေတာ့ ဒါမ်ိဳးေလး လွတပတေလးျပင္လိုက္တာေပါ႔ေနာ္....
ေအာ္ ေမ့လို႔ ငါးေပါင္းေနတုန္း အရည္ေတြထြက္တယ္။ သြန္ပစ္မိမွာ ဆိုးလို႔။... သူ႔ကို ဟင္းရည္လို ေသာက္စားလို႔ရတယ္။ အရမ္းအရသာရွိတယ္။ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး။ ဆားငံသီးေပါင္းက အငံအရသာေရာ အခ်ဥ္အရသာေရာ ပါၿပီးသားမို႔ ငါးကို ဆားလူးရင္ ပါတယ္ဆိုရံုေလးလူးဖို႔ သတိထားရလိမ္႔မယ္... မဟုတ္ရင္ ငံသြားမွာဆိုးလို႔။ အခ်ိုႀကိဳက္ရင္ သႀကားနဲနဲေလာက္ ထည့္ေပါင္းလဲရတယ္ေနာ္.... ခ်ဥ္ ခ်ိဳ ငံ စပ္ေလးေပါ႔။ ထမင္းအရမ္း ျမိန္တယ္။ ဝိတ္ေလ်ာ့ခ်င္လဲ အဆင္ေျပတယ္ေနာ္။သူနဲ႔ လိုက္ဖက္တာက ကန္ဇြန္းပလိမ္းတို႔၊ မႈိကန္ဇြန္းတို႔၊ ကိုက္လံေႀကာ္တို႔နဲ႔ လိုက္တယ္။ ပူးေတတို႔ကေတာ့ ကန္ဇြန္းပလိမ္းေလးနဲ႔ စားလိုက္တာ။ အရမ္းေကာင္းပဲ။
မစၥပီႀကီးကေတာ့ အစပိုင္းကေတာ့ ဂိမ္းေဆာ့ေနရာက ငါးေပါင္းမက်က္ေသးခင္ အနံ႔ေလးေတြ စထြက္လာကတည္းက ထမင္း ၂ ပြဲ အဆင္သင့္ ျပင္ၿပီး ေစာင့္ေနတယ္။ ပူးေတငါးေပါင္းက ဘယ္ေလာက္ဆြဲေဆာင္အားေကာင္းလဲဆိုတာ အဲဒါပဲၾကည့္ေတာ့။ ဟားဟား ဘာမွ မဟုတ္ဘူး။ ၁ နာရီခြဲေနၿပီ သူ႔သူ ဗိုက္ဆာေနလို႔။ မနက္စာလဲ သိပ္မစားထားလို႔ေလ။ ဒါလဲ ပညာတခုပဲေနာ္။ မဟုတ္ရင္ ကိုယ္ေပါင္းတဲ႔ငါးကို ဗိုက္မဆာတဆာနဲ႔ စားမွာေပါ႔။ ၿပီးေတာ့ မေကာင္းဘူးလို႔ ထင္မွာေပါ႔။ ဟဲ ဟဲ ေတာ္တယ္ မွတ္လား။ ၿပီးေတာ့ ခ်ီးက်ဴးေသးတာ။ စီးတီးေဟာကဆိုင္ေတြထက္ ငါ့မိန္းမ ခ်က္တာ ပိုေကာင္းတယ္တဲ႔။ ဟားဟား။ ေက်နပ္ေအာင္ ေျပာတာလဲ ျဖစ္ခ်င္ျဖစ္မွာေပါ႔ေနာ္... သူက ဗိုက္ဆာေနၿပီကိုး။ :P
20 comments:
မေပတူး....အဲ ဟုတ္ဝူး မပူးေတေရး
ငါးေပါင္းလာစားပါတယ္ း)
က်ေနာ္တို့ဆီမွာေတာ့ အဲဒီငါးကို
ငါးပါးနီလို့ေခၚတယ္ ....
ဂြိ (ဗိုက္ဆာလို့ျမည္ေသာအသံ)
အဟီး...ဝိတ္ခ်လို႔ ရတယ္ ဆိုတာနဲ႔တင္ စားခ်င္သြားပီ။ အခုေလာေလာဆယ္ တကယ္ကို ဝိတ္ခ်ေနရတယ္။ လူက ေနေပမဲ႔ ဗိုက္က မေနဘူးေလ ဟဲဟဲဟဲ ... ( ပူလာတာကို ေျပာတာ )
အနံ႕ေမႊးျပီး
စားလုိ႕ေကာင္းမယ့္ပံုေလး.....
ငါးေပါင္းလာစားပါတယ္ညီမေလးေရ။
ေကာင္းမွေကာင္း။
ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးလာစားသြားတယ္ညီမေလးပူးေတ.
ဗိုက္ဆာသြားၿပီေနာ္...
ခင္မင္စြာ
သဒၶါ
ညီမ ပူးေတ ေရ
လုပ္ရက္လိုက္တာ ညီမ ရဲ႕ လက္ရာေလး ၾကည္႕ၿပီး ထမင္း တအုိးႀကီးကို ခ်ၿပီး ေစာင္႔ေနမွာ
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး
သားေရယိုေအာင္ သိပ္လုပ္တယ္..
ငါးနာမည္က ေမ့သြားလို႔ ငါးလား။ း)))
ပုိစ့္မတင္တာၾကာလို႔ ပိုစ့္အသစ္ေလးအေျပးလာဖတ္ တယ္.. လိုင္းကလည္း သေဘာေကာင္းေနလို႔ပါ။ းP
မပူးေတလ္..ထူးထူးဆန္းဆန္း အစားအစာေလးေတြ
လာေရာက္ သြားရည္က်သြားတယ္။
ခ်က္နည္းေလးေတြ မွတ္သြားတယ္။
ကုိယ္ခ်က္မွာေတာ႔ဟုတ္ဖူး။ အမကုိခ်က္ခုိင္းမွာ...
ေက်းဇူးေနွာ္..........
ေစာေစာစီးစီး ပူးေတရဲ႔ ဆားငံသီးငါးေပါင္းကို လာသြားေရက်သြားပါတယ္။ အိမ္မွာ ဒီတိုင္းပဲေပါင္းဖူးတယ္။ ဆားငန္သီးေတာ႔ပါ၀ူး။ seabass နဲ႔ေပါင္းတာမ်ားတယ္။
ပူးေတေရ
ဆားငံသီးငါးေပါင္း အခုမွပဲေတြ႕ဘူးတယ္။
လုပ္စားႀကည္႔မယ္ေနာ္။
ငါးေပါင္းပညာအျပင္ ။
ပို႕စ္ေအာက္ဆံုးက ေရးထားတဲ႔ ပညာတစ္ခု ကိုပါရသြားပါတယ္။
ဒီပညာလည္း သံုးႀကည္႔မယ္ေနာ္။
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ကိုင္း ဗိုက္ဆာေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ..
♪♪♪ ငါးေပါင္း က်န္ေသးလားဗ်ိဳ ငါးေပါင္း က်န္ေသးလား ♪♪♪♪
ထမင္းခူးျပီး ေစာင့္ေနတယ္ း)))
ခရီးေတြ စြတ္ထြက္ေနရလို႔ အေရာက္ေနာက္က်သြားတယ္ ညီမေလးေရ..။ ေနေကာင္းရဲ့လား။ လက္နာေပ်ာက္ျပီလား..
အမေရ...ကံေကာင္းတာက ဗိုက္စာေနတဲ့အခ်ိန္ႀကီး
လာလည္မိလို ့။။။ ဆိုးတာက တကယ္မစားရလို ့။ :)
အားတဲ့ေန ့ၾကရင္ေတာ့ လုပ္စားၾကည့္အုန္းမယ္။။ :)
..ခင္မင္လွ်က္...ခင္မာလာေအာင္..:P
ငါးေပါင္းကိုခုမွလာစားျဖစ္တယ္..ပူးေလးေရ..
ဖတ္သြားပါတယ္ ၾကာညို႕ေလးထဲ့လုိက္ရင္ ငါးအေရာင္ေကာင္းသြားမလားလုိ႔
Note စီေဘာက္တစ္ခုခုျဖစ္ေနတယ္ထင္တယ္
ေတာ္ေတာ္သေရ က်သြားတယ္.. .စားခ်င္လိုတက္တာ
ပူးေတေရ။
အခုမွပဲခ်က္စားျဖစ္တယ္။
နည္းအားလံုးသံုးခဲ႔တယ္။
ဆရာမကို ေက်းဇူးတင္ေႀကာင္းလာေျပာတာပါ။
ဆားငံေစ႕ အစား ၊ အိမ္မွာရွိတဲ႕ “အူမဲဘိုးရွိ” ပဲထည္႔လုိက္တယ္။
ဆားငံေစ႔နဲ႔လည္းခ်က္ခ်င္ေပမယ္႔ သြား၀ယ္ဘုိ႕ အဆင္မေျပခဲ႔ဘူး။
ခင္မင္စြာျဖင္႔
it is red snapper.
အို.. စားခ်င္စရာေလး... နည္းလည္းမွတ္သြားတယ္။ ေက်းဇူးပါ မပူးေတ.. း)
ဟုတ္တယ္ မ.. စာမေရးတာေတာ့ ၾကာၿပီ.. အဟီးး
ဖဘ မွာေတာ့ရွိတယ္။ အျမဴးဆီကေန အမ ဖဘ ေတာင္းမယ္ဆိုၿပီး ေမ့ေမ့ေနတာ.. အဟိ :D
top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]uk casino bonus[/url] coincide the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]online casino[/url] manumitted no store bonus at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]liberated hand-out casino
[/url].
Post a Comment