အခုလဲ ပူးေတတို႔ ခ်က္စားတဲ႔ ညေနစာေလးတနပ္အေၾကာင္းေရးမလို႔။ ဘာမွ မထူးဆန္းပါဘူး။ လြယ္လြယ္ကူကူပါပဲ။ အဓိက ဇာတ္ေကာင္ကေတာ့ သခြားသီးရခိုင္သုတ္ပါ။ က်န္တာေတြကေတာ့ ပုဇြန္ဆီျပန္နဲ႔ သခြားသီးသုတ္နဲ႔ လိုက္ဖက္ေအာင္ ၾကာဇံဟင္းခါး အၾကမ္းခ်က္ကေလးပါပဲ။ ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္ကေတာ့ အရင္ေန႔ထဲကေၾကာ္ထားၿပီးသားလက္က်န္ပါ။
သခြားသီးသုတ္အေၾကာင္းပဲ ေျပာပါမယ္..
ပထမဆံုး သခြားသီး အလံုးၾကီးတလံုးကို အရွည္လိုက္ အလယ္ကေန ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီးေတာ့ အေစ့ေတြထုတ္ပစ္ၿပီး ျခစ္ပါမယ္.. ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္းလိုပံုစံမ်ိဳးပါ.. သခြားသီးကေတာ့ အေရရႊမ္းတဲ႔အသီးမို႔လို႔ အရည္ေတြထြက္ပါတယ္။ အရည္ေတြကို မညွစ္ပစ္ပါဘူး အသုတ္က အရည္ေလးနဲ႔ဆိုပိုစားေကာင္းပါတယ္။
ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး နံနံပင္လွီး (နံနံပင္အစား ပင္စိမ္းရြက္ရွိရင္ ပင္စိမ္းရြက္က ပိုေကာင္းပါတယ္) ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရအျမဲေဆးပါတယ္။ လွန္းတဲ႔အခ်ိန္မွာ ဖုန္ေတြဘာေတြ ကပ္ေနမွာစိုးလို႕ပါ။ မွ်င္ငပိ(ငပိစိမ္းစား)ကို ေယာက္မနဲ႔ မီးကင္ပါတယ္... ငရုတ္ေကာင္းေစ႔ေလးေတြကို ေလွာ္ၿပီးေတာ့ ေက်ာက္ဆံုနဲ႔ ေထာင္းပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းအမႈန္႔ေတြ ၾကိတ္ျပီးသားေရာင္းေပမယ့္ ဒါမ်ိဳးေလး ကိုယ့္ကိုေထာင္းမွ ရခိုင္သုတ္နဲ႔ပိုတူမွာပါ။ ၿပီးေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ကိုယ္အစပ္ၾကိဳက္သေလာက္ ဒယ္အိုးေလးထဲထည့္ၿပီးေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရျမဳပ္ရံုေလးထည့္ၿပီးေတာ့ ေရခမ္းတဲ႔အထိျပဳတ္လိုက္ပါ။ ဒါဆို ငရုတ္သီးစိမ္း ဘယ္ေလာက္စားစား ဗိုက္မနာေတာ့ပါဘူး။ အဝင္ပဲ ပူၿပီး အထြက္က် ပူရံုပဲပူၿပီး ဗိုက္မနာ ဗိုက္မရစ္ေတာ့ပါဘူး ။ :P
ၿပီးေတာ့ ပံုထဲကအတိုင္း သံပုရာသီးလိုသေလာက္ေလးထည့္ၿပီးေတာ့ အခ်ိုမႈန္႔ၾကိဳက္ရင္ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပါ။ ပူးေတကေတာ့ မထည့္ေတာ့ပါဘူး။ ပုဇြန္ေျခာက္ကခ်ိဳၿပီးသားေရာ ငပိကလဲ အခ်ိဳဆိုေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔ထပ္မထည့္ေတာ့ပါဘူး။ ၿပီးရင္ လက္အိတ္ေလးစြပ္နယ္ၿပီး အေပါ႔အငံ အရင္ျမည္းၿပီးမွ အငံေပါ႔ရင္ ထိုင္းငံျပာရည္ေလး နဲနဲထပ္ထည့္ၿပီး (ငံျပာရည္ကို ၾကိဳမထည့္တာက ငပိကလဲ တခါတေလက်ရင္ ငံေနတတ္တာရယ္ တခ်ိဳ႔ပုဇြန္ေျခာက္ကအငံဓါတ္ပါေနတတတ္တာေၾကာင့္ ျမည္းၾကည့္ၿပီး အငံလိုမွ ထပ္ထည့္တာပိုေကာင္းပါတယ္) ဆီျပန္အသားဟင္းေလးတမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ သူနဲ႔ လိုက္ဖက္မယ့္ ဟင္းခါးေလးနဲ႔ ျမင္းခြာရြက္ဟင္းခါးဆို႔ ဒန္႔သလြန္ရြက္ ဟင္းခါးတို႔နဲ႔ ပိုေကာင္းပါတယ္ရွင္။ ပူးေတကေတာ့ အဲဒီအရြက္ေတြ အဆင္သင့္မရွိတာနဲ႔ပဲ ၾကာဇံဟင္းခါးအလြယ္ေလးခ်က္လိုက္တာပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ တရွဴးရွဴးနဲ႔ စားျမိန္မယ့္ ထမင္းတပြဲကို စားသံုးႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။
(သခြားသီးသုတ္ နယ္ၿပီးစားရန္ အသင့္။ လက္အိတ္နဲ႔နယ္မွျဖစ္မယ္ လက္ပူလိမ္႔မယ္ေနာ္။ သခြားသီးေပၚက မဲမဲေလးက ငရုတ္ေကာင္းစိကို ေလွာ္ၿပီးေထာင္းထားတာပါ)
(ငရုတ္ေကာင္းေစ့နဲ႔ ငပိမီးကင္ရဲ႔ အခ်ိဳးအဆကို သိရေအာင္။ ပူးေတတို႔က ၂ ေယာက္ထဲဆိုေတာ့ ၆ လက္မေလာက္အရွည္ရွိတဲ႔ အလတ္ဆိုဒ္ သခြားသီးတလံုးကိုျခစ္ၿပီးသုတ္တာပါ)
(ပကာသန မပါတဲ႔ ရိုးရိုးရွင္းရွင္း ထမင္းဝိုင္းေလး)
(ၾကာဇံဟင္းခါး အၾကမ္းခ်က္)
(ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္)
(ပုဇြန္ဆီျပန္ ေရက်န္)
6 comments:
ဧည့္သည္ သြားလုပ္ရင္ ေကာင္းမယ္နဲ႔ တူတယ္။
me 2. I als feel extremely head-ach after having the food with MSG much. Fresh lime juice(very sour) make me feel a little bit better.
AP
သခြားသီးသုတ္ေလးစားခ်င္ထွာဗ်ာ....ရွလြတ္....
ဟင္းေကာင္းေလးေတြ အားေပးသြားတယ္ ပူးေတေရ။
ထမင္းဝိုင္းေလးက စားခ်င္စဖြယ္ေတြပဲေနာ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
မမတို႕လည္း အဲလို သခြားသီးသုပ္ အရမ္းႀကိဳက္တယ္ အားလံုး စားခ်င္စရာ ၾကာဇံအၾကမ္းခ်က္ ကေလး နဲ႕ ၿမိန္ၿမိန္ စားသြားတယ္ ညီမေရ
ခ်စ္တဲ႕
မမေရႊစင္
ပကာသန မပါတဲ့ ႐ိုး႐ိုး႐ွင္း႐ွင္း ထမင္းဝိုင္းေလးကို တကယ္ပဲ သြားရည္က်သြား ခဲ့ပါတယ္ဗ်ာ...။
Post a Comment